Avokado

Avokadovo olje je tako kot olivno olje in olje rakitovca, olje iz sredice sadeža. Stiskajo ga iz zrelih sadežev avokadovega drevesa, ga centrifugirajo in filtrirajo. Rastlina uspeva v tropski in subtropski Ameriki, Mikroneziji in jugovzhodni Aziji. V kozmetičnem INCI označevanju ga imenujemo Persea Gratissima, prav tako pa obstaja tudi botanično poimenovanje Persea Americana.
Avokadovo olje je zelo priljubljeno v kozmetiki. Je popoln emulgator, spodbuja obnovo celic in je idealno za vsakodnevno nego suhe, razpokane in poškodovane kože. Lahko se uporablja tudi v tretmajih za lase. Avokado ima  visoko vsebnost oleinske kisline, zato ga koža izredno dobro prenaša. Primeren je za nego občutljive in poškodovane kože. Poleg tega, avokadovo olje pomaga izboljšati učinkovitost ostalih sestavin, ker veže vlago, kar izboljša absorbcijo ostalih sestavin. 

Kozmetične lastnosti:

  • spodbuja celično regeneracijo in produkcijo celic
  • idealen za suho, razpokano in poškodovano kožo
  • optimalno kot masažno olje
  • intenzivno negovalno in zaščitno delovanje
  • vlaži in zadržuje vlago
  • pospešuje absorpcijo v kožo
  • primerno za nego las

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Avokado.