Kako narediti svoj osvežilec

Kako narediti svoj osvežilec

Dišave so dobrodošle v vsaki sezoni. Z njimi je zima toplejša in hladno poletje bolj sveže. Žal pa vsaka dišeča sveča, ki jo prižgete in osvežilec za zrak, ki ga kupite, ne oddaja le dobrih stvari. Umetne dišave lahko povzročajo glavobole, sveče pa lahko med izgorevanjem sproščajo škodljive snovi. Temu se lahko preprosto izognete s preprostim domačim osvežilcem - brez izgorevanja ali umetnih snovi.

Preprost in lep

Predpogoj za lep izgled je eleganca, ustvarjena s preprostosjo. Bolj kot je osvežilec enostaven, bolj eleganten je videti. Zato vam predstavljamo osvežilec za katerega potrebujete le nekaj materialov in ga lahko izdelate v nekaj minutah. Druga prednost pa je, da ga lahko popolnoma prilagodite okolju in slogu vašega doma. Poleg tega pa za delovanje ne potrebuje nobene moči ali ognja, tako ga ni potrebno vklopiti ali nadzorovati.

Kako narediti osvežilec s palčkmi

Najtežji korak pri izdelavi domačega osvežilca je izbor popolne mešanice dišav. Dišava je sestavljena iz lahkega nosilnega olja, ki se zmeša z eteričnim oljem (ali mešanico več eteričnih olj) po vaši izbiri in tako naravno obogati vsak prostor s čudovitimi vonjem. Istočasno pa lahko izkoristite čudovite učinke eteričnih olj za aromaterapijo (če je potrebno).

Ko ste se odločili za mešanico dišav, je vse, kar morate storiti, da ustvarite osvežilec. Za to potrebujete:

  • stekleno posodo
  • palčke iz ratana ali bambusa
  • lahko nosilno olje (zelo primerno mandljevo ali jojobino olje)
  • eterična olja

  1. Najprej nalijte nosilno olje v stekleno posodo.
  2. Nato dodajte približno 20 kapljic eteričnega olja na 1/4 skodelice nosilnega olja.
  3. Potopite palčke v olje in nežno premešajte.
  4. Palčke pustite v olju približno dve uri in jih nato obrnite, da so na vrhu naoljene konice.
  5. Kadarkoli palčke izgledajo suhe ali vonj postaja manj izrazit, lahko palčke ponovno obrnete in napolnite vsako sobo z čudovitimi dišavami.