Biopark Cosmetics Eterično olje sandalovine

Deluje kot diuretik, proti vnetjem in krčem.

  • ustvarja čutno atmosfero
  • naravni afrodizijak
  • idealno za razpokano in suho kožo
  • € 15,89 (€ 317,80 / 100 ml)

vklj. 22% DDV izklj. stroški dostave

Razprodano Ni več na voljo

V moj seznam želja

Št. izd.: BPC-BIOP033, Vsebina: 5 ml

EAN: 3830066650379

  • ustvarja čutno atmosfero
  • naravni afrodizijak
  • idealno za razpokano in suho kožo

Trgovina Ecco Verde spletna trgovina vam ponuja naslednje prednosti:Trgovina Ecco Verde spletna trgovina vam ponuja naslednje prednosti:

  • Brezplačna dostava v državo: Slovenija že nad € 29,90 *
  • Dostava preko Posta.si, UPS Standard, DHL Express ali UPS Express
  • Po odpremi boste prejeli vaü paket v roku 1 - 4 delovnih dni (Posta.si, velja samo za izdelke na zalogi)
  • Možnost vračila
  • Po povzetju, Predračun
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB
  • MAESTRO

Opis

Poreklo: Avstralija

Opis in uporaba: pridobljeno s parno destilacijo lesa sandalovine. Je skoraj prozorne ali oranžno rjave barve in ima bogat, lesen, sladek vonj. Deluje kot diuretik, proti vnetjem in krčem. Pospešuje celjenje brazgotin, deluje astringentno in napne kožo. Pomaga pri izkašljevanju in izboljša spomin. V kozmetiki neguje suho in razpokano kožo, primerno pa je tudi za aknasto kožo in ekceme. V aromaterapiji prinaša dobro voljo, uporablja pa se tudi kot afrodiziak. Starejše, kot je bilo drevo, ko so ga pripravili za destilacijo, bolj bogat bo vonj olja, ki se s staranjem še izboljša, če ga pravilno hranimo.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: številna olja, kot so nageljnove žbice, sivka, pelargonija, pačuli, jasmin, benzoin, bergamotka, muškatna kadulja, koriander, cipresa, koromač, bosvelija, mira, palmarosa, črni poper, poprova meta.

Zanimivosti: sandalovina je zimzeleno drevo, ki raste kot parazit – svoje korenine zarije v druga drevesa in zraste do 9 metrov visoko. Ima rjavo sivo deblo in številne tanke veje, usnjate liste in rožnato vijolične cvetove. Traja do 60 ali celo 80 let, da je drevo povsem dozorelo in takrat je najboljše za pridelavo olja. Sandalovino še posebej častijo v hinduizmu, kjer velja za sveto drevo in se uporablja pri svečanostih, rojstvih, porokah,...
Že pred 4000 leti so ga poznali v Indiji, Egiptu, Grčiji in Rimu. Mnogi templji so bili zgrajeni prav iz sandalovine. Sedaj se uporablja le za destilacijo olja, drevesu pa med sekanjem vej pustijo 30 let, da si opomore.

Opozorila: pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega.

Nasvet: olje sandalovine je nekoliko bolj gosto kot običajna eterična olja in temu primerno se priporoča, da se steklenička olja, pred uporabo, nekoliko ogreje s toplo vodo. Lahko se uporabi tudi kapalka, katera se napolni in se olje po potrebi, previdno nakaplja.

Vrste izdelkov: Eterična olja
Znamke: Biopark Cosmetics
Dišave: Zelišča

Sestavine (INCI)

  • Santalum Album

Navodila za varno uporabo eteričnih olj

Vprašanja in odgovori na temo Biopark Cosmetics Eterično olje sandalovine

Prejmite specifične odgovore od kupcev, ki so ta izdelek ocenili

Ocene izdelka

4,7 od 5 zvezdic
20 (80%)
3 (12%)
1 (4%)
1 (4%)
0 (0%)

25 ocen

Jezik: slovenščina - še ni bilo napisanih recenzij. Najdete pa lahko 16 recenzij v drugih jezikih.