Žafranika

Olje žafranike se dobi s stiskanjem semen žafranike oziroma barvilnega rumenika, rastlino imenujejo tudi "lažni žafran". Rastlino najdemo v Egiptu, Mehiki in Indiji in predvsem v Združenih državah Amerike.
Ker je olje žafranike zelo svetlo olje, je posebej primerno za nego mastne kože. Zaradi visoke vsebnosti linolne kisline ne tvori sijočega filma in se takoj absorbira. Kot emulzije ima matirni učinek, v kombinaciji z drugimi protivnetnimi sestavinami, pa je to olje idealno za nego nečiste kože. Olje žafranike je bogato z vitaminom K, zato optimalno podpira zdravljenje kože, pomaga pri cuperosi (rdečih žilicah), rozacei in zmanjšuje temne kolobarje.  

Kozmetične lastnosti:

  • protivnetno
  • regenerativno
  • spodbuja naravno bariero kože
  • regulira
  • lahko olje, ki se hitro absorbira, nemastno
  • idealno je za nego mastne in nečiste kože
  • zmanjšuje videz temnih kolobarjev in rdečih žilic 

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Žafranika.