Sončnica

Sončnica spada v družino nebinovk in izvira iz Severne Amerike, danes pa je doma po vsej Evropi. Razmerje med sestavinami sončničnega olja je odvisno od sorte rastlin. Sončnično olje je dober antioksidant in se pogosto uporablja kot sestavina za konsistenco dekorativne kozmetike. Lahko olje blago neguje kožo. Zmanjšuje vnetja in se hitro vpije. Idealno je za čiščenje kože, še posebej za čiščenje kože dojenčkov in odstranjevanje ličil. Primerno je ya nego las in kot vlažilec v lahkih kremah ya mastno kožo. 

Kozmetične lastnosti:

  • spodbuja naravno obrambo in obnovo kože 
  • zmanjšuje vnetja
  • uravnava
  • idealno je za čiščenje kože
  • bogato je yantioksidanti
  • nudi dobro nego za mastno kožo, enostavno in hitro vpije
  • prav tako je primerno za nego las

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Sončnica.