Naravni in pravični izdelki za mesečno higieno

Higienski vložki, ščitniki perila in tamponi iz bio bombaža

#makemagichappen - Majhna, a ne več tako neznana nemška znamka einhorn postavlja nove standarde na področju mesečne higiene. Ne zavzema se le za odpravo tabujev, ampak tudi za to, da bodo izdelki trajnostni in laskajo telesu. Nedvomno s svojim ljubkim dizajnom zagotavljajo nekaj barvitosti in nasmeh tudi v "tistih dneh".

einhorn: 4 izdelki

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

Sredi leta 2010 sta einhorn kot Start-up podjetje ustanovila Waldemar Zeiler in Philip Siefer prek platforme za množično financiranje. Cilj je bil polepšati svet z lepimi vsakodnevnimi izdelki – na začetku so bili to veganski kondomi. Z njihovim nakupom kupci podpirajo pravičnejše delovne pogoje in ohranjanje biotske raznovrstnosti na nasadih malezijskega naravnega kavčuka.

Pravičnost, trajnost in transparentnost so za einhorn zelo pomembni, zato znamka postavlja tudi nove standarde – ne le na trgu kondomov. Različica poštene trajnosti je, ohraniti čim manjši odtis CO2 celotne proizvodne verige in poiskati izboljšave za vse postopke – in to čim bolj transparentno. Pri tem je treba izboljšati razmere za okolje in ljudi, poleg tega pa 50 % dobička reinvestirati v ekološke in socialne projekte.

Njihov naslednji velik projekt je bil odstraniti tabuje na temo menstruacije: z 69 vprašanji, objavljenimi na Facebooku na temo menstruacije, so v kratkem času dosegli neverjetno odzivnost 20.000 udeleženk. S tem je bilo jasno, da mora obdobje menstruacije izstopiti iz tihe cone in postati središče pozornosti. Poleg tega so običajni higienski izdellki izdelani iz viskoze in plastike. Zato je bilo treba narediti spremembo – v obliki izdelkov, ki so koži in okolju prijazni, so proizvedeni pošteno, častijo to obdobje in prinašajo tudi nekaj zabave. Poleg tega, vsak prodan bombažni izdelek einhorn podpira projekte človekovih pravic v Tanzaniji. #makemagichappen

Izdelki so:

  • izdelani iz ekološkega bombaža in fair trade ekološkega bombaža
  • beljeni brez klora
  • brez plastičnega premaza
  • veganski in cruelty free
  • skoraj popolnoma trajnostno zapakirani