Ribez

Približno 150 znanih vrst ribeza spada v družino kosmulj, razširjene so predvsem po Evropi in Aziji, občasno pa tudi Združenih državah Amerike. Olje se lahko pridobi tudi iz jagod rdečega ribeza (Ribes rubrum L.).
Olje iz semen črnega ribeza je močno protivnetno olje, ki pomaga pri regeneraciji naravne kožne bariere in ohranja ravnovesje vlage v koži. Zaščita celic in regenerativne lastnosti, so pomembne predvsem za zrelo kožo, idealno pa je tudi za uporabo pri mastni, nečisti in optimalni koži, saj deluje protivnetno. 

Kozmetične lastnosti:

  • pomirja srbenje in deluje protivnetno 
  • regenerira in ščiti
  • idealno na nego nečiste, mastne in občutljive kože 
  • optimalno za zrelo kožo

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Ribez.