Kurkuma

Rastlina prihaja iz družine ingverja. Kurkuma ali indijski žafran raste predvsem v Indiji in jugovzhodni Aziji. Znana je najbolj kot kitajska začimba v kuhinji. Toda predvsem v ajurvedski in kitajski medicini je kurkuma znana kot terapevtsko sredstvo za kožo, deluje kot močan antioksidant in je protivnetna, dekongestiva, celi rane in krepi krvni obtok. Zlasti je priporočljiva v primeru aken in atopičnega dermatitisa, ampak tudi pri drugih vnetnih stanjih kože, kot npr. edem.

Kozmetične lastnosti:

  • močan antioksidant, deluje protivnetno in celi rane, kar je optimalno za akne in ekceme
  • deluje dekongestivno in krepi krvni obtok, zelo učinkovito pri edemu

glej. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. Auflage 2012


Izdelek z Kurkuma: