Jojoba

Jojobino olje se pridobiva iz 1 cm dolgih, rjavih semen iz olesenelega zimzelenega grma, ki izvira iz ameriške puščave Sonora. Po kemični sestavi je jojobino olje tekoči vosek. Na koži tvori lipidni film in hkrati omogoča dihanje kože. Prav tako ima jojobino olje sposobnost, da se absorbira v zgornje plasti kože in jo s tem mehča od znotraj navzven, kar povečuje njeno elastičnost. Kožo ščiti pred izgubo vlage, brez mastnega občutka. Jojobino olje je cenjeno zaradi svojega intenzivnega vlažilnega učinka. Ker jojobinega olja številni mikroorganizmi ne prebavljajo, se učinovito bori proti bakterijam, ki povzročajo vnetne ogrce in akne. Zato je predstavlja odlično maščobno komponento v izdelkih za problematično kožo. Zaradi teh lastnosti, izdelki, ki vsebujejo jojobino olje, običajno vsebujejo manj oz. so brez konzervansov. Druga značilost tega izjemnega olja je njegovo močno antioksidativno delovanje. Koža ga zelo dobro prenaša in se hitro vpije. Tudi zrelo in suho kožo intenzivno navlaži. To vsestransko olje, se lahko uporablja tudi za nego las. Lahko bi rekli, da gre za resnično univerzalno kozmetično orodje.  

Kozmetične lastnosti:

  • ne povzroča srbečice
  • preprečuje širjenje bakterij, kar je idealno za problematično kožo
  • hitro in globoko se vpije v kožo
  • kožo ščiti z dolgotrajo oskrbo z vlago 
  • intenzivni vlažilni učinek, zato je idealno za zrelo in suho kožo
  • primerno za nego las
  • nemastno

Izdelek z Jojoba.