Glicerin

Glicerin je sestavni del naravnega vlažilnega sistema kože, zato ga koža dobro prenaša. V industriji je poznan kot stranski produkt oleokemikalij na primer pri cepitvi rastlinskih ali živalskih maščob v glicerin in maščobne kisline, vendar pa se lahko pridobi tudi iz propilena, ki je stranski produkt proizvodnje biodizla.
V kozmetiki je glicerin močno higroskopičen in ščiti in obnavlja pregradne funkcije kože. Tako dejansko povečuje elastičnost kože. Kot dodatek v površinsko aktivnih izdelkih (npr nekatera čistila), glicerin tudi pomirja in zmanjšuje draženje in poškodbe kože. Glicerin je zato idealen za osebno nego, za nego suhe kože in las, saj vlaži in zmanjšuje draženje. 

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Glicerin: