Marelica

Marelica spada v družino rožnic in verjetno izvira iz Kitajske od koder je rimskem času prišla v Italijo. Danes jo gojijo v Sredozemlju, Turčiji, vzhodni Evropi, pa tudi v ZDA, Kanadi, južni Afriki, Avstraliji in na Novi Zelandiji. Koščica sadeža vsebuje svetlo rumeno, nežno in po marcipanu dišeče olje, ki je primerno tako za kozmetično, kot tudi prehransko uporabo. Olje mareličnih koščic je splošno uporabno olje, primerno tudi za občutljivo kožo, hitro se absorbira. Ker je tako blago, je zelo primerno za nego dojenčkove kože, lahko pa se uporablja tudi kot odstranevalec ličil. Olje se uporablja v lahkih vlažilnih kremah kot dragocen dodatek za suho kožo.

Kozmetične lastnosti: 

  • gladi
  • pomirja 
  • se hitro 
  • primerno kot masažno olje 
  • ščiti in ohranja vlago

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Marelica.