Karitejevo maslo

Karitejevo maslo je maslo, pridobljeno iz jedrc plodov karitejevega drevesa. Karite izvira iz Afrike, kjer je doma še danes.
Karitejevo maslo odlikuje posebej visoka vsebnost kozmetično dragocenih sestavin. To je posledica visoke vsebnosti tokoferolov in njihovih antioksidativnih zdravilnih lastnosti. Karitejevo maslo ima posebno močan vlažilni učinek, posebej koristno pa je nerafinirano maslo. Delež tokoferolov ki ščitijo celice je odvisen tudi od področja, kjer je rastlina rastla. Ker je karitejevo maslo lahko precej onesnaženo, se lahko v Evropi trži šele po analizah, opravljenih s strani neodvisnega laboratorija. Priporočljivo je, da ste pozorni na ustrezne certifikate pri nakupu izdelkov. Široka paleta sestavin karitejevega masla uravnava ravnovesje vlage v koži, njeno naravno zaščito in regeneracijo jo pomirja ter gladi. Krepi naravno lipidno pregrado, zato je idealno za nego suhe, atopične in poškodovane kože. Ta ga zelo dobro prenaša, zato je idealno za razdraženo kožo. Karitejevo maslo daje občutek gladke kože in je enostavno za uporabo. 

Kozmetične lastnosti:

  • vlažilno in zaščitno
  • krepi naravno zaščitno bariero kože
  • sproščujoče in pomirjujoče delovanje, zato je idealno pri nevrodermitisu  
  • koža ga dobro prenaša, zato je primeren za nego luskaste in razdražene kože
  • Intenzivno hranilno in antioksidativno

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Karitejevo maslo.