Rakitovec

Olje iz rakitovca (Hippophae rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Oil)
To olje se pridobiva iz pulpe jagod rakitovc. Zlahka se porazdeli po koži in se hitro absorbira. Zaradi visoke vsebnosti karotenoidov, pomaga pri obnovi celic in ima protivnetne in antioksidativne lastnosti. Zato je še posebej primerno za zrelo kožo, saj spodbuja nastajanje novih celic in presnovnih procesov kože. Koži z nevrodermitisom, koristijo spodbujanje celjenja ran in protivnetno delovanje. Ker je močne barve, se ga uporablja le po kapljicah. Ker je rakitovec pogosto onesnažen, bodite pozorni na ekološko certificirano pridelavo. 
Kozmetične lastnosti:

  • celična regeneracija in spodbujanje nastajanja novih celic
  • celjenje ran in protivnetno delovanje, primerno za nevrodermitis
  • močan antioksidant, idealno za zrelo kožo
  • enostavna porazdelitev na koži, hitra absorbcija 

Olje iz semen rakitovca (Hippophae rhamnoides (Seabuckthorn) Seed Oil) 
V nasprotju z oljem rakitovca, ima olje iz semen drugačen spekter maščobnih kislin. Ker sta obe olji velikokrat poimenovani z imenom "olje rakitivca" je težko reči ali je olje pridobljeno iz pulpe, semen ali obojega. Olje iz semen ima močne zdravilne lastnosti, veže vlago in pomaga pri zdravljenju kože. Primerno je za nego luskaste in suhe kože. Prav tako pa je zelo primerno pri alergijskih reakcijah kože in nečisti koži.  
Kozmetične lastnosti:

  • celične regeneracije in aktivacija celic
  • celjenje ran
  • higroskopično delovanje
  • idealeno za suho, mastno kožo z madeži in alergijskimi reakcijami  

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Rakitovec: