Ognjič

Rastlino iz družine nebinovk najdemo predvsem v srednji in južni Evropi, zahodni Aziji ter v ZDA. Ognjič je znan predvsem po svojih protivnetnih, pomirjevalnih, blažilnih ter antioksidativnih lastnostih, ki izhajajo iz vsebnosti karotenoidov. Eterično olje ognjiča razvija protimikrobni učinek, ki je učinkovit proti bakterijam in glivicam. Učinki ognjiča se v negi izkoriščajo predvsem pri vneti koži z ekcemi ter pri negi dojenčkov in pri težavah na pleničnem predelu. Dodatno pomaga ognjič pri aknah, pri suhi in razpokani koži ter ponuja optimalno nego po samem sončenju.

Kozmetične lastnosti:

  • protivnetnost in protimikrobnost, optimalen proti ekcemom, vneti koži in pleničnem izpuščaju
  • izredno močan pri negi, blaženju in pomirjevanju suhe, razpokane in od sonca opečene kože
  • pomirja tudi nečisto kožo

glejte; Heike Käser 2010, "Surovine za naravno kozmetiko (Naturkosmetische Rohstoffe)", Linz, Freya Verlag, 3. izdaja 2012


Izdelek z Ognjič: