Amarant

Amarant prihaja iz družine ščirovk (Amaranthacae). Njegova semena so zelo majhna in vsebujejo malo olja, zato je za proizvodnjo olja potrebna velika količina semen. Olje ima zelo visoko vsebnost skvalena zato zagotavlja optimalno nego za suho, razdraženo in poškodovano kožno. Vsebuje koži lastne lipide z dobro uravnoteženo sestavo, s čimer podpira regeneracijo kože in krepi naravni lipidni plašč kože. Poleg tega, olje amaranta absorbira UV žarke in zmanjšuje škodo zaradi sonca. Visoka vsebnost tokoferolov je odgovorna za močan antioksidativni učinek. Prav tako zmanjšuje kožna vnetja na primer pri luskavici. 
Zaradi svoje podobnosti koži lastnim lipidom, se olje amaranta zelo dobro absorbira, jo vlaži in vlago ohranja.  

Kozmetične lastnosti:

  • se hitro vpije
  • ohranja vlago in vlaži, idealno za suho in razdraženo kožo
  • rahlo protivnetno delovanje, pomaga pri luskavici 
  • krepi lipidni plašč kože
  • absorbira UV sevanje in zmanjšuje stres, ki ga povzročajo sončni žarki
  • pospešuje regeneracijo kože

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Amarant.