Aloe Vera

Aloe iz družine lilij se danes goji že po vsem svetu. Sama rastlina izvira verjetno iz Sudana ali iz Arabskega polotoka. Listi aloe vere vsebujejo, glede na različne dele rastline, ki se uporabijo, različne sestavine. Gel aloe ustreza vodnemu mozgu znotraj lista, lateks aloe pa je grenak izvleček, ki se nahaja neposredno pod skorjo lista, ki obdaja sam mozeg. V kozmetiki se uporablja gel aloe.
Čisti gel aloe blaži srbečico, hladi, deluje protivnetno in ohranja vlago. Vsebuje izredno malo potencialnih sestavin, ki bi lahko iritirale kožo, kar pomeni, da gel ne predstavlja težav pri občutljivi in problematični koži (tudi alergije ne predstavljajo težav). Pristna aloe ima izreden antioksidativen učinek. Gel listov, ovira sestavine, ki so odgovorne za okvaro tkiva ter dodatno okrepi proizvodnjo kolagena. Dodatno ima gel učinek proti bakterijam in virusom ter razvija učinek pri aknah. Tudi suha, nadražena in občutljiva koža profitira od učinkov aloe rastline. Učinki so vidni tudi pri luskavi koži, dermatitisu, aknah in opeklinah zaradi pretiranega sončenja.

Kozmetične lastnosti:

  • blaži srbečico, hladi in deluje protivnetno
  • ohranja vlago
  • antioksidativna, krepi proizvodnjo kolagena
  • učinkovita proti nekaj virusom, bakterijam in glivicam
  • optimalna za suho, razdraženo in občutljivo kožo
  • neguje psoriazo, dermatitis, akne in opekline

glejte; Heike Käser 2010, surovine za naravno kozmetiko "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. izdaja 2012


Izdelek z Aloe Vera: