Visokokakovostna ekološka in naravna kozmetika Dr. Hauschka

Dr. Hauschka je pionir na področju naravne kozmetike in sinonim za najvišjo kakovost, certificirano naravno in ekološko nego, ki je razvita in izdelana z ritmom narave. Poudarek je na koži kot živem organizmu, kot tudi na individualnosti človeka in njegovih različnih vidikov.

Marken / Dr. Hauschka
 • ...
 • Filter

  Vse cene vključujejo DDV.

  Poudarek Dr. Hauschke je na koži, kot živem organizmu, kot tudi človeku v vsej svoji individualnosti in njegovih različnih vidikih.

  Ne le pri izdelkih za osebno nego, tudi pri dekorativni kozmetiki Dr. Hauschka zadosti negi koži s skrbno sestavljanimi mešanicami zdravilnih rastlin in spoštovanju individualnosti vsakega posameznega uporabnika, kar zagotavlja edinstvenost ličil. Pri tem ne gre za skrivanje ali prekrivanje, ampak poudarjanje edinstvene osebnosti uporabnika in njegov sijaj.

  Dr. Hauschka se je razvila leta 1967 iz družbe WALA, ki je proizvajala zdravila in od takrat naprej se nenehno razvija in širi nabor izdelkov za osebno nego in od leta 1999 tudi ličil.

  Trajnost je ob spoštovanju okolja najvišja raven filozofije podjetja. Zemljo lahko primerjamo z zapletenim organizmom, v katerem se prepletajo raznorazni dinamični tokovi, ki skupaj tvorijo stabilno celoto. Sistem pa lahko ostane stabilen le, če se človek vanj vklopi na odgovoren način.

  • Rastline, olja in voski temelji so praktično izključno ekološko certificirani, kadar je mogoče v biodinamični kakovosti in iz pravične trgovine.
  • Pri delu in razmišljanju je vedno v mislih življenjski cikel surovin – na primer pri uporabi deževnice in embalažnih materialov, ki omogočajo preprosto reciklažo, ter kompostiranju rastlinskih odpadkov, ki nastanejo pri proizvodnji.
  • Varčevanje z viri, kjer je to mogoče - že vrsto let uporabljajo izključno elektriko iz certificirano obnovljivih virov, za klimatizacijo uporabljamo rekuperacijo toplote in geotermalno energijo, ponujajo službena kolesa in plačujejo stroške za javni prevoz.
  • Dr. Hauschka trajnost spodbuja s partnerstvi po vsem svetu. Karitejevo maslo pridobivajo z zbirnega območja certificirane biološke pridelave v Burkini Faso, dragoceno olje damaščanskih vrtnic pa med drugim tudi iz Afganistana, kjer kmetom v sodelovanju z organizacijo Welthungerhilfe ponujajo alternativo pridelavi opija.

  Prizadevajo si ohraniti Zemljo za prihodnje rodove in jo ozdraviti po načelih Demeter.