Olje Marule

Marula je drevo, ki uspeva predvsem v južni Afriki in raste samo v divjini. Njeni plodovi so osnova za osvežilne in žgane pijače. Olje se pridobiva iz trdih semen v Zulu in je simbol ženske plodnosti, mehkobe in nežnosti. 
Olje marule ima antioksidativne in vlažilne lastnosti, veže vlago in je primerno, ne le za suho in razpokano kožo, temveč tudi za nego las. Na koži pušča mehak in gladek občutek, zato je primeren za nego obraza, osebno nego in masažo. Olje marule krepi naravno zaščitno bariero kože, vendar se relativno počasi absorbira. Zato je primerno za zaščito kože pred vplivi okolja. Ker zmanjšuje izgubo vlage iz kože, posedično preprečuje draženje. 

Kozmetične lastnosti:

  • močno zaščitno olje, ki ne draži, zato je idealno za pordelo kožo
  • intenzivno hranilno, antioksidativno in vlažilno olje, idealno za suho kožo
  • preprečuje izgubo vlage
  • primerno tudi za nego las

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012


Izdelek z Olje Marule: