Korinda

Korinda spada v družino zelnatih plezalk in izvira iz tropskih in subtropskih območij. Ima presenetljive, balončkom podobne plodove, ki vsebujejo semena. Korinda se danes goji tudi v Evropi in se v homeopatiji tradicionalno uporablja pri dermatitisu in ekcemih. Ima močno protivnetno delovanje, pomaga pri srbenju in pordelosti in kožo varuje pred izgubo vlage. Njena uporaba je priporočljiva pri atopijskem dermatitistu, ekcematoznih obolenjih in pri negi vnete kože. 

Kozmetične lastnosti:

  • močno protivnetno delovanje
  • preprečuje rdečico in srbenje
  • ščiti kožo pred izgubo vlage
  • idealno pri negi vnete kože, ekcemih in pri atopičnem dermatitisu

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. izdaja 2012