Kamelija

Olje iz kamelije se večinoma proizvaja na kitajskem. Camellia sinensis je neke vrste čaj, zato njeno olje imenujemo tudi olje iz semen čajevca. Kadar nadzor kakovosti ne poteka iz strani EU, je priporočljivo, da ima to olje ustrezen certifikat.
Kamelija semena na koži tvorijo film, ki poskrbi za glajenje in intenzivno nego. Koža ga zelo dobro prenaša, saj zmanjšuje njeno draženje. Gre za blago olje, ki je idealno za suho in razdraženo kožo. 

Kozmetične lastnosti:

  • tvori zaščitni film in intenzivno hrani, kar je idealno za suho kožo
  • gladi kožo
  • se hitro vpije
  • nežno neguje in zmanjšuje draženje kože, zato je idealno za nego razdražene kože

Zeleni čaj (Camellia sinensis):

Zimzeleni čaj raste raste predvsem v Indiji, na Kitajskem, Šrilanki, Turčiji, na Japonskem in v Perziji. Uporablja se kot stimulativna in aromatična pijača že tisočletja. Znan je po svojem močnem antioksidativnem delovanju, ki se uporablja tudi za nego kože. Preprečuje poškodbe zaradi vpliva okolja, kot so UV žarki in cigaretni dim. Pomaga suhi, občutljivi in razdraženi koži.

Kozmetične lastnosti:

  • močan antioksidant, preprečuje poškodbe zaradi vpliva okolja
  • idealen je  za suho, občutljivo in razdraženo kožo

Vir: Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Freya Verlag, 3. izdaja 2012


Izdelek z Kamelija.