Caprylic/Capric trigliceridi (nevtralno olje)

"Nevtralno olje" tudi MCT olje ("srednjeverižni trigliceridi") označuje zmes srednje-verižnih maščobnih kislin (trigliceridov) naravnega izvora. Osnovna oblika se tvori v palmovem ali kokosovem olju. Nevtralno olje ne draži, je enostavno za uporabo in se hitro vpije. Kot sestavina obogati kozmetične izdelke, v katerih poskrbi, da ne pride intenzivnega vračanje zaščitne maščobe. Razdražena in prekomerno negovana koža se lahko hitro vrne nazaj v ravnovesje.

Kozmetične lastnosti:

  • popolnoma brez draženja, optimalno za razdraženo kožo
  • enostavno za uporabo in se hitro vpije
  • krepi delovanje drugih sestavin
  • preprečuje prekomerno vračanje zaščitne maščobe

glej. Heike Käser 2010, "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Verlag Freya, 3. Auflage 2012