Naravna kozmetika znamke Ombelle

Veganski izdelki za nego brez plastike s francoskim šarmom

Ombelle je majhen proizvajalec, ki proizvaja naravno kozmetiko brez kompromisov ter z mešanico elegance in naravnosti.

Ombelle: 4 izdelki

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

Ombelle so ustanovili Bretonin, Oldenburg in Calenberger, ki so navdušeni nad brezkompromisno naravno in trajnostno kozmetiko. Ime izvira iz cvetličnih dežnikov, podobnih senčnikom, ki jih je razvil agapanthus, ki ga lahko najdemo povsod v Bretanji. Ta je v tej državi znana tudi kot afriška afriška lilija, v Franciji pa jo imenujejo tudi "Fleur d'amour" (ljubezen cvet). Sedež podjetja naravne kozmetike je v Hannovru v Nemčiji, proizvodnja pa poteka tam v lastnem laboratoriju in tudi v laboratoriju naravne kozmetike v Franciji.

Cilj Ombelle je izdelati kozmetiko, ki ima največje možne koristi za kožo in hkrati čim manj škodi okolju. Sestavine so zmanjšane na nujni minimum, saj se tako izognemo vsemu, kar ne podpira kože. Kot osnova za negovalne izdelke se uporablja karitejevo ali kpangnansko maslo iz ekološkega kmetijstva in pravične trgovine. Kozmetika je tudi popolnoma brez vode in zato ne potrebuje nobenih polnil, emulgatorjev ali sintetičnih konzervansov. Ombelle vključuje tudi ščepec lahkotnosti, šarma in glamurja. Zato je poseben poudarek na dišavi. Naravni parfum, ki se za to uporablja, prihaja iz južne Francije in je sestavljen samo za končno mešanico v Hannovru. Vendar pa se kot dišave uporabljajo tudi cvetni voski, ki imajo dvojni učinek: dišava in nego.

Pomembna je tudi dosledna embalaža brez plastike – stekleni kozarci in njihovi kovinski pokrovi za ombele so izdelani v Franciji.

Ombelle izdelki so:

  • 100% naravno
  • vegan
  • brez palmovega olja, alkohola in mikroplastike
  • brez emulgatorjev, polnil, stabilizatorjev ali sintetičnih konzervansov
  • zapakirano brez plastike