Pomagajmo suhi in občutljivi koži do ravnovesja

Občutljiva koža se še posebej intenzivno odziva na vremenske vplive, onesnažen zrak, kozmetične izdelke, kemične dodatke v kozmetiki in tudi na sredstva za pranje perila. Koža s tovrstnimi težavami potrebuje posebno pozornost.

Poleg izbire pravilnih kozmetičnih izdelkov lahko veliko pripomoremo tudi s svojim življenjskim slogom. Veliko je navad, ki stanje le še poslabšajo. Izrednega pomena je hidratacija telesa, dovolj spanca, izogibanje suhem in onesnaženem zraku, zaščita pred mrazom in vetrom, umivanje z ne prevročo vodo, vsekakor pa se odsvetuje uživanje prevelikih količin kofeina, alkohola in kajenje, ki slabo denejo že normalni koži.

Tokrat je Mateja na svoji občutljivi koži preizkusila nekaj izdelkov, ki so primerni za nego kože s posebnimi potrebami:

Bioturm losjon z dodatkom srebra

Bioturmov losjon z dodatkom srebra je idealen izdelek za nego velikih površin problematične kože. Vsebuje edinstveno kombinacijo cinka in srebra, zaradi česar občutno zmanjšuje draženje in rdečico. Izdelek se odlično obnese na ekcemih in luskasti koži. Losjon je odlična dodatna nega pri zdravljenju atopičnega dermatitisa in ekcemov. Zelo dobro se obnese po britju, saj kožo zelo hitro pomiri in preprečuje nastanek rdečih pikic, hkrati pa ne maši por. Hitro se vpije in za seboj pušča gladek občutek.

Bioturm losjon z lipidi

Pri izredno suhi in razpokani koži velikokrat naravna masla in olja niso dovolj. Ta edinstven, bogat losjon z lipidi združuje kombinacijo lakto - intenzivnega kompleksa, dekspantenola, uree in rastlinskih olj. Losjon takoj po nanosu nudi občutek olajšanja. Koža postane mehka, srbenje in luščenje preneha, zato je losjon primeren tudi za zelo suho kožo. Idealen kot dopolnilna nega pri zdravljenju atopičnega dermatitisa in psioraze. Hitro se vpije, ne pušča madežev na oblačilih in je praktično brez vonja.

Burt's Bees dnevna krema za občutljivo kožo

Lahka dnevna vlažilna krema za obraz brez dišav je odlična izbira za občutljivo kožo. Vsebuje izvleček bombaža, ki kožo ščiti pred negativnimi vplivi iz okolja. Posebna formula je izredno nežna, ne vsebuje dišač, je hipoalergena in nekomedogena. Kožo vlaži in preprečuje njeno draženje. Krema je prijetna za uporabo in nudi idealno podlago za make-up.

Aquamedica balzam za prhanje

Balzam za prhanje je izredno nežen. Kože ne draži in ne izsušuje ampak krepi njeno naravno zaščito. Koži povrne zaščitno plast kože, zato je primeren za suho, izsušeno in občutljivo kožo. Je nevtralnega vonja in prijeten za uporabo.

V naši spletni trgovini najdete še veliko ostalih, naravnih izdelkov primernih za nego kože alergikov in nevrodermitisa.