Nova sezona, nov ten!

Daša Grozdanič

Ob koncu poletja si želimo ohraniti od sonca porjavel ten a hkrati potrebuje koža tudi vlago in zaščito. Za to so še posebej dobrodošle podlage oz. pudri z lahko teksturo ali pa modne BB in CC kreme. Zase in za vas sem se podala preizkušati nekaj odličnih izdelkov, ki so pritegovali mojo pozornost že dlje časa; francoska kultna znamka Studio78 in simpatični Agronauti. Pri slednji sem se najbolj zanimala za njihov edini make-up izdelek CC kremo Gea Complexion color correction, pri Studiu 78 pa sta me posebej navdihovala korektor in tekoči dvofazni puder. Sledijo moje misli o izdelkih.

Studio 78

Bom opisala kar oba izdelka skupaj, saj gresta z roko v roki skupaj na obraz :) Čeprav si upam trditi, da lahko uporabimo le enega izmed obeh, v primeru da je naš ten skoraj brezhiben in potrebuje le nekaj malih popravkov. Korektor sem preizkusila v najsvetlejšem odtenku št.1 at dawn (mimogrede celoten videz kolekcije kot tudi imena so me zelo navdušila s svojo kreativnostjo!), ki ima oranžen podton in je s svojo kremasto, a obenem lahko teksturo dobro prekriven in najboljši prijatelj za tiste, ki nas tarejo podočnjaki. Moja ocena čista 5! Lahko ga nanesemo s prsti, saj se lahko zabriše, lahko pa uporabite tudi čopič. Predlagam prste - hitro in natančno.

Puder On se revitalise v lični 30ml stekleni steklenički, ki ji daje pridih luksuza sem tudi preizkusila v najsvetlejšem odtenku 01. Za primerjavo z najsvetlejšim korektorjem 01, ima puder izjemno svetel čisto rumen podton, medtem ko je korektor po intenzivnosti nekoliko temnejši z oranžnim podtonom. Pomembno je vedeti, da morate puder močno pretresti pred uporabo, ker je le-ta dvofazna mešanica na osnovi naravnega olja avokada in vode. Njegova tekstura je lahka in nežna, nanos pa mora biti hiter, ker hitro izhlapeva na koži zaradi vsebnosti vode. Podari vam sijoč srednje prekriven ten. Primeren pa je za zelo svetlo polt.

Agronauti CC krema

Vse tiste, ki imate srednje temen ton ali še malo porjavelo polt, se boste razveselile te lahke cc kremice, ki bo navlažila vašo kožo. Izdelek se nahaja v 50ml tubi okrašenimi z ilustracijami, ki se prepletajo skozi vso kolekcijo njihovih izdelkov. To je njihov edini make-up izdelek, v enem odtenku medium s toplim srednje oranžkastim tonom, ki pa ga tistim s svetlo poltjo nikakor ne priporočam. S svojo svetlo poltjo ga la lahko uporabim le na porjaveli koži, rezultat pa je fantastičen. Dobra prekrivnost a ne pregosta tekstura. Lepo se vpije, ni premasten a hkrati ne matira toliko da bi koža bila videti suha. Nanesete ga lahko s prsti ali z dobrim sintetičnim čopičem za puder.

Če primerjam Studio78 in Agronauti govorim o dveh popolnoma različnih izdelkih, prvi je zelo lahek in nežen, drugi bolj prekriven in kremast. Oba pa dajeta lep, naraven finish.