Pripravite stopala na poletje

Pripravite stopala na poletje

Pogosto pozabljamo na nego stopal, še posebno v zimskem času, ko so noge v zaprtih čevljih. S prihodom višjih temperatur nastopi čas za lažje in odprte čevlje. Poletje je tukaj in z veseljem bi obuli japonke in podobno lahko obutev, a koža in nohti niso primerno urejeni? Zdaj je čas, da poskrbite za popoln videz vaših stopal in jih pripravite na poletje.

Z nošnjo poletnih čevljev morate poskrbeti za nego stopal, še posebej po tem, ko ste jih skrivali celo zimo. Nekaj nasvetov vam ponujamo v nadaljevanju. Po dolgi zimi pilica za nohte in malce kreme običajno ne bo dovolj.

  • Poudarek je na wellnessu. Vse se začne z nožno kopeljo. Uporabite mlačno vodo v kombinaciji z negovalnimi olji in cvetnimi izvlečki. Lahko uporabite tudi olivno olje. Noge se morajo namakati vsaj 20 minut.
  • Zadebeljena in razpokana koža se pojavi, kadar je na stopala deloval velik pritisk. Najboljši način za odstranitev je uporaba plovca. Pozor: Obstaja nevarnost poškodb, saj zaradi zmehčane kože lahko odstranite preveč.
  • Sledi naj piling, da odstranite odmrle kožne celice. Druga možnost je masaža stopal s soljo. Učinek je primerljiv.
  • Prišli smo do finala. Vaši nohti so pripravljeni. S pomočjo škarjic ali ščipalca za nohte in pilice poskrbite za ustrezno obliko.Presežek kožice potisnite nazaj z leseno paličico.
  • Glede na vaše želje, lahko nohte nalakirate. Za enostaven izgled uporabite prozorne ali biserne barve ali pa izberite živahnejše odtenke. Če se odločite za intenziven odtenek, vam priporočamo, da nanesete še dodaten sloj prozornega laka, ki bo poskrbel za zaščito in daljšo obstojnost barve.
  • Ko se lak posuši, velikodušno namažite stopala s kremo.

Naslednji dan lahko z veseljem obujete vaše najljubše sandale.