Kozmetika Biolu - nova linija proizvodov

Kozmetika Biolu - nova linija proizvodov

Vsi izdelki Biolu so popolnoma preoblikovani, tako v sestavi kot po izgledu.​

Raziskave novih rastlin so privedle do odkritja nove vrste učinkovin. Olivaeris je novost laboratorijev Biolu. Gre za fitokompleks, ki je bogat s polifenoli iz svežih oljčnih listov. Ti prihajajo iz sorte Olea europaea, ki izvira iz Toskane in je znana po bogastvu in kakovosti svojih aktivnih spojin in visoki koncentraciji polifenolov. Nova metoda ekstrakcije, ki jo uporabljajo pri Biolu, je podprta z novejšimi znanstvenimi raziskavami in omogoča vse koristi teh snovi.   

Kaj so polifenoli in kakšne lastnosti imajo?

Z izrazom polifenoli poimenujemo več heterogenih molekul, ki se pojavljajo v visokih koncentracijah v sadju, kot so borovnice, ribez in grozdje ter v rastlinah, kot so oljka. Ti so znani po svojih pozitivnih učinkih na organizem.

Polifenoli so zelo dobri za naše telo, saj imajo izjemne lastnosti antioksidantov. Pomagajo v boju proti prostim radikalom in preprečujejo staranje celic. Delujejo tudi protivnetno in stimulirajo imunski sistem. Na področju kozmetičnih izdelkov, pa nudijo nekatere prednosti:

  • Upočasnjujejo nastanek prostih radikalov, ki so odgovorni za staranje kože.
  • Ščitijo kožo pred poškodbami zaradi UV sevanja.
  • Preprečujejo nastanek gubic.
  • Imajo anti-age učinek.
  • Preprečujejo razgradnjo hialuronske kisline, ki ohranja kožo elastično.
  • Negujejo in ščitijo lase.

Zakaj Olivaeris?

Kljub prednosti oljčnega olja kot osnovnega elementa sredozemske prehrane, je količina polifenolov, ki jih olje vsebuje na splošno nizka. Približno 99% aktivnih polifenolov se izgubi med predelavo olja.

Oljka je znana po svoji številčnosti polifenolov, ki delujejo kot močan antioksidant in ponujajo številne prednosti. Te spojine so našli le v oljčnih in to je tisto, kar naredi Olivaeris tako dragocen.

Analitične študije so pokazale visoko koncentracijo polifenolov v svežih listih oljke. To je precej večja kot koncentracija najdemo v olivnem olju.

Polifenoli v Olivaerisu

Pri Biolu so te liste izbrali kot dragocen vir polifenolov. V nasprotnem primeru bi se izgubili v proizvodnji oljčnega olja. Ustrezen datum izbran za zbiranje listja in njegovo obdelavo je, ko so oljke popolnoma zrele. Na ta način je zagotovljena najvišja koncentracija aktivnih sestavin.

Za ekstrakcijo se uporablja mešanica tople vode in glicerola. S to metodo se doseže večja učinkovitost pri ekstrakciji polifenolnih spojin kot z drugimi tradicionalnimi metodami. Poleg tega je varnejša in zagotavlja koži prijaznejši končni izdelek.

Katere so glavne značilnosti te linije izdelkov?

Vsi izdelki so potrjeno v skladu s specifikacijo italijanskega združenja za ekološko kmetijstvo (AIAB). Izdelki so veganski in testirani na nikelj. 

Kateri izdelki so na voljo?

Območje vključuje 12 izdelkov za nego telesa in las. Vsak izdelek je obogaten s posebnimi, organskimi ekstrakti rastlin, ki dajejo učinek posameznem izdelku. Vsak izdelek je odišavljen z mešanico naravnih eteričnih olj, ki dajeno edinstveno dišavno noto. 

Biolu kozmetična linija vključuje penečo kopel, mila, čistila za obraz in gele za prhanje. Na voljo so šamponi za mastne lase in lase s prhljajem. V ponudbi boste našli tudi balzam za lase in izdelke za otroke.