Glamurozna vročica - make-up trendi jesen/zima 2016

Glamurozna vročica - make-up trendi jesen/zima 2016

Make-up trende za naslednje mesece zaznamujejo temne barve in Dewy Look. Poglejmo podrobneje:

Ustnice: Tudi v prihodnosti bodo v središču pozornosti ustnice. Barvna paleta bo nekoliko temnejša. Odtenki segajo od svetlečega ribeza do mat črne. Če vam te odtenki niso všeč, ne skrbite. Tudi klasično poudarjene rdeče ustnice so vedno ''in''. Če ustnice močno pudarite, na očeh uporabite nežna ličila. 

Gothic-Glam Look: Pri Gothic-Glam-u je pomembno, da je koža videti poenotena. Za ta učinek lahko uporabite zelo svetel puder. Za več živahnosti, s temnejšim pudrom poudarite konture obraza. Ne uporabite preveč maskare. Gothic-Glam videz ni primeren za vse tipe kože. Še posebno, če imate temne lase, ta videz najprej preizkusite.

Twiggy trepalnice: Trepalnice v stilu Twiggy poskrbijo za zasanjan pogled. Močno poudarjenih trepalnic, se ne lotite, če tega resnično ne obvladate, saj lahko hitro dosežete neželen učinek. 

Naravnost: Če se vam Gothic-Glam Look zdi pretemen, lahko kot alternativo izberete naravni videz. Pri naravnem videzu lahko lasje delujejo, kot da ste pravkar vstali iz postelje. Obrvi naj bodo naravno negovane, koža pa naj daje videz mokre kože oziroma tako imenovani Dewy Look. Sijoča koža in bleščeča lička so primerna za vsakodnevno uporabo. S tovrstnim make-upom se doseže svež videz. 

Vendar sijaj in blešč ni ista stvar. Za sijočo kožo enostavno nanesite rdečilo ali senčilo na obraz, brado in sence. Za bleščeč izgled pa uporabite izdelke, kot so kremasta ličila in izdelke, ki vsebujejo olja.  

Na globjih mestih, kot je koža med očmi in nosnicami, ne uporabljajte bleščečih izdelkov. Priporočamo, da ta področja matirate.

Osvetljevanje: Ličila za osvetljevanje so trenutno zelo ''in''. Odlično se ujemajo z Dewy videzom. Pomembno je, da se najprej nanese svetleča osnova, nanjo pa podlaga. Da takšen izgled pride do izraza, je potrebna pravilna osvetlitev. Zato tak videz ni primeren za vse priložnosti. Poleg tega svetleča senčila nanesite le na del veke, ki se premika, saj boste tako pričarali zelo eleganten izgled.  

Eyeliner: Klasični eyeliner v trenutno (ali zopet) tako popularnem črnem odtenku, je nepogrešljiv. V moderni različici Smokey Eyes je to jesen absolutni hit. V letošnjem letu ni potrebno paziti na natančen nanos. Poigrajte se z zabrisanim videzom, tako imenovanim ''smudged eyes'', kjer se eyeliner prvenstveno nanese pod oči. Da bi se izognili videzu rakuna, najprej eyeliner nanesite s čvrstimi potezami vzdolž spodnje veke in zabrišite s tankim čopičem. Brezskrben videz zagotavlja pridih naravnosti in neformalnosti. Če so vaše oči majhne, eyeliner bolj zabrišite, če pa so vaše oči velike, povlecite čvrste poteze.