Premium kreme za obraz na testu

Premium kreme za obraz na testu

Če sodimo po poročanju medijev, naši koži preži vse več nevarnosti. Med temi nevarnostmi so prezgodnje staranje, oksidativni stres, škodljivo UV sevanje in prosti radikali. Videti je, da dandanes na našo kožo preži vse več škodljivih dejavnikov. 

Tako lahko sklepamo, da dobra stara krema za obraz ni več spodobna zagotoviti ustrezne zaščite. Zato so se s svetlobno hitrostjo začele pojavljati super kreme z visoko kakovostnimi sestavinami, ki kožo zaščitijo pred zunanjimi vplivi. 

Sestavine na testu

So sestavine teh super krem, res tako koristne kot jih prikazujejo mediji?  Ökotest je pod drobnogled vzel nekaj premium krem ugotovili so naslednje: 

-  visoka cena ne pomeni vedno visoke kakovosti
- pogosto je podoba izdelana na podlagi oglaševanja in ekskluzivnosti kar vpliva na dvig cene 
- vse kreme niso varne

Ökotest je pod drobnogled vzel 22 premium krem za obraz. Od tega 12 konvencionalnih in 10 naravnih krem.  

Konvencionalne kreme vsebujejo veliko škodljivih sestavin, kot so PEG-i ali njihove derivate, organoleptične spojine, vprašljive UV filtre in alergene dišave. Mnogi proizvajalci uporabljajo tudi sintetične maščobe in olja, ki niso dobro kompatibilna z naravnim ravnovesjem kože.

6 naravnih krem je prejelo najvišjo oceno, saj noben izmed proizvajalcev ni uporabljal pretiranih oglaševalskih trditev. Nedokazane trditve pa so edini razlog, da so preostale 4 kreme prejele nižjo oceno. 

Zaključek: vse naravne kreme, ki so bile testirane vsebujejo sestavine, ki so varne za uporabo. Na EccoVerde boste našli večino krem, ki so prejele najvišjo oceno. Najdete jih tukaj:  

CATTIER PARIS Secret Botanique vlažilna dnevna krema

Martina Gebhardt Rose krema

Santa Verde Aloe vera krema

Weleda Iris